Нацистите работели по армия от говорещи кучета 26.05 | 09:23

Хитлер е вярвал, че кучетата са почти толкова интелигентни, колкото хората

От Олга Андреева

За да спечелят Втората световна война, нацистите се опитали да изградят армия от кучета, които да могат да четат, говорят и да разпознават буквите, съобщи в. Metro.

Това разкрива доктор Ян Бондесон от университета в Кардиф, който е открил странните факти, докато е правел проучване за новата си книга "Изключителни кучета: Кабинет за кучешки странности”.

Явно Адолф Хитлер е усещал, че най-добрият приятел на човека може да се превърне в най-големият враг на Съюзническите сили с малко помощ, така че германците създали специално "училище за кучета", където талантливите четириноги да могат да усъвършенстват своите таланти.

Хитлер се е надявал, че кучета ще могат да се научат да общуват с членове на нацистките щурмови отряди СС и да охраняват концентрационни лагери, което да освободи служители, които да се включат на фронта, смята ученият.

Събраните от цяла Германия кучета били обучавани да говорят и да изпращат сигнали, използвайки лапите си, като има данни, че едно от палетата е можело да каже "Mein Fuhrer", за да назове нацисткия диктатор, продължава изследователят. 

Според него училището е създадено през 1930 г. и е продължило да съществува през периода на войните, съобщава в. Daily Telegraph.

Най-четени