Не е за вярване с какво трябва да съчетаваме кафето 10.04 | 11:47

Вижте препоръките на британски физик

От iNews.bg

Почитателите на кафето много добре знаят с какво върви най-добре. Само че британският физик Себастиан Анърт от университета в Кеймбридж има една изненада за всички, който обожават ободряващата течност. И забравете за обичайните комбинации с мляко, захар, сметана и подобни…

Според известния учен, който изследва необичайни съчетания на храни, е много важно да се прояви майсторство при избора на подходящата добавка. И колкото и странно да ви прозвучи, той е категоричен, че кафето идеално си пасва… с картофено пюре. А причината - в западната кухня продуктите, които се комбинират, обикновено имат еднакви ароматни молекули. Те се допълват и задълбочават, пише Independent.

"Първо направих пюре с кафе с мляко . . . беше ужасно. Почувствах се реабилитиран след години, когато в елитен парижки ресторант ми сервираха десерт с кафе и картофи. Беше прекрасно. Важно е как е направено", разказа д-р Анърт.

Други възможно комбинации според физика са винско с ванилов сос, миди и ягоди. Все неща, които на пръв поглед звучат несъчетаемо.

Водещи

Най-четени