Не сте подозирали какво се случва в бившите детски стаи (СНИМКИ) 16.01 | 21:00

Когато децата пораснат, стаите им се ползват за друго

От Неда Ковачева

Детските стаи са обежищата на малчуганите. В тях се събират важните неща, по стените се лепят плакати на любими групи и актьори, крият се разни работи. В детските стаи също се изплакват първите сълзи, предизвикани от несподелени любовни трепети. С други думи това са изключително важни пространства, които запазват спомени.

Но какво се случва с тях, когато децата пораснат и в даден момент отлетят от семейното гнездо? Какво се случва с всички трупани спомени и вещи? Този въпрос си задава авторът на една особено любопитна фотографска поредица. В нея са заснети детски стаи на вече пораснали деца във вида, в който са в момента. Някои от пространствата са запазени така, сякаш в тях все още живеят малчуганите от едно време. Други пък практично са превърнати в склад.

Има и още един интересен апспект, който се открива в поредицата снимки. Това са родителите. Вгледайте се добре в очите им и ще разчетете емоциите и грижите за децата им, които вече са самостоятелни. Всички снимки от въздействащата галерия можете да видите в Div.bg.

Водещи

Най-четени