Не, тези рокли не са това, което си мислите (ВИДЕО) 14.06 | 09:08

Няма да познаете от какво са изработени сватбените модели

От iNews.bg

Съвсем спокойно можем да кажем, че модата вече не е това, което беше. Ето ви и едно доказателство – надпревара за най-шикозна булчинска рокля, само че направена от тоалетна хартия. И колкото и да звучи странно, състезанието се провежда отпреди 10 години.

Победителката тази година е дизайнерката Сюзан Бренън от Мичиган, която печели признанието за трета поредна година. Вдъхновила се за модела от модата на 20-те години на миналия век. Искала да направи много дантела, което малко усложнило работата. Използвала 20 рокли тоалетна хартия, тиксо, лепило и конци, а резултатът определено ще ви изуми. На пръв поглед едва ли ще разпознаете използвания материал.

"Направих я така, че полата да е отделно и да може да се маха. Много е романтична. Нарекох я "Ролка романтика". Майка ми помогна за името. И полата може да се маха и да се повдига и да се пуска, удобна е за танци", коментира дизайнерката.

На втора позиция остана победителката от 2008 г. Катрина Чалифоуск от Тенеси. Трета пък е Амбър Милс, която направила роклята си с тоалетна хартия от 1970 г., закупена онлайн, пише британското издание Independent.

Най-четени