Невероятните приключения на един пингвин 17.05 | 11:06

Пингвинче, избягало преди два месеца, бе забелязано живо и здраво в Токийския залив

От Елена Кирилова

След като преди два месеца пингвин номер 337 реши да се впусне в приключение, да избяга от аквариума в Токио и да изчезне във водите на Токийския залив, много хора предположиха, че с пингвина се е случило най-лошото.

Едногодишната птица, изглежда обаче е жива и здрава. Това стана ясно от видеозапис, направен в друга част на залива. Кадрите показват как пингвинът се забавлява във водата и изглежда видимо здрав, съобщава Reuters.

Беглецът е все още много малък, за да се определи полът му, ето защо е известен със своя номер. Птицата се прочу с невероятния си подвиг - тя успя да прескочи стена, висока четири метра и да премине през бодлива тел, за да избяга от аквариума през март.

Според Казухиро Сакамото, заместник-директор на Sea Life Park, където преди се подвизаваше беглецът, пингвинът от клипа изключително много прилича на малкия разбойник.

Добрата новина е, че птицата изглежда в добро здраве и не е отслабнала през последните два месеца, защото сама е ловила храната си. Малкият шампион по преодоляване на препятствия води щастлив живот в Токийския залив и се чувства достатъчно добре там.

Пингвин 337 беше заснет по-рано този месец и в близост до мост в Токио.

В деня след изчезването на птицата целият град беше алармиран, че номер 337 е избягал, а на брега на залива беше поставена охрана, която да следи дали той не е там. В крайна сметка стана така, че имаше сигнали дори от Западна Япония, но най-вероятно местните хора са сбъркали някой от кормораните с малкия пингвин.

Токийският залив по принцип е доста оживено място, което граничи с гъсто населения град.В самия район около аквариума има високи жилищни сгради.

Много хора са притеснени, че водата е твърде мръсна за птиците и може да стане причина за здравословни проблеми. Скорошните доклади пък показват, че във водата има високи нива на радиация. Въпреки това хората стискат палци пингвинчето да живее в безопасност.

Предполага се, че номер 337 си хапва дребни риби, които лови в залива през деня, а през нощта се връща на брега, за да си почива.

Водещи

Най-четени