Невероятно! Добрите слушатели живеят по-добре 25.01 | 14:38

Сред основната причина е способността за съсредоточаване

От Надежда Стоянова

В забързаното ни ежедневие всеки се опитва да измисли начин да се освободи от напрежението и да си осигури по-спокойно съществуване. Оказа се, че пътят към това минавал през доброто слушане, колкото и невероятно да звучи.

Всъщност няма място за чак толкова голяма изненада, защото е ясно, че тези хора са способни лесно да се съсредоточават. Това от своя страна води до много по-малко напрежение, твърди директорът на института Presencing Ото Шеймър пред Huffington Post.

"Дори само с няколко часа упражнения можете да промените способностите на мозъка си", казва специалистът.

За наблюдателността много може да помогне "взривяването" с информация, особено сред бизнес лидерите. Просто хората трябва да намерят начин да се са в по-голяма връзка със самите себе си. Затова е категоричен, че по-добрите слушатели могат да подобрят и качеството си на живот.

"Слушането е в основата на всичко. Има четири вида, но за хората е важно да овладеят два от тях – емпатично (когато ние сме в състояние да се поставим на мястото на друг) и генеративно (което ни показва другото лице на миналите, настоящите и бъдещите ни възможности)", обяснява още експертът.

Водещи