Невероятно! Куче иска да става кмет 25.02 | 09:59

Кандидатурата му обаче не била валидна законово

От Надежда Стоянова

Кметските избори в градчето Ървин в американския щат Тексас за малко да влязат в историята. Причината за това е, че сред мераклиите да станат градоначалници имаше и едно куче. Кандидатурата му обаче се оказа невалидна законово.

Кучето се казва Дилън и е от породата териер. Неговият собственик Майк Хауърд е пенсиониран адвокат, който изглежда решил да разнообрази ежедневието си. Преди няколко дни подал заявление, с което се опитал да го включи в надпреварата на 5 май.

Като млад Хауърд пишел политическа сатира, а сега редовно прекарва сутрините си с чаша кафе и слушайки политически предавания по радиото. Освен това е активен блогър и често дава съвети на членовете на Общинския съвет.

Затова написал молба, събрал необходимите за тази петиция подписи и така името на Дилън ще се появи на своя собствена изборна бюлетина за кметските избори. Животното дори има собствен профил в Twitter и започнало активна предизборна кампания.

Въпреки всичките усилия на собственика обаче, от кметството са категорични, че по закон териерът не може да се класира за вота, съобщи KTVT CBS Dallas.

Водещи

Най-четени