Невъзможна трансформация: двойка загуби 230 килограма (СНИМКИ) 18.09 | 15:19

Как точно се губят подобно количество килограми?

От Ивайло Коралски

Преди да се решат да променят визуалните си осанки до неузнаваемост, Джъстин и Лорън Шелтън са тежали съответно по 270 и 155 килограма.

Джъстин е на 27 години, докато Лорън – на 26. Днес теглото на двамата е 111 килограма за Джъстин и 75 килограма за Лорън. 

В края на 2011 година членовете на семейството започват да осъзнават колко над нормалното е теглото им, след като преживяват серия от крайно неприятни инциденти, свързани с килограмите.

Това мотивира двойката да промени живота си и през февруари 2012 година местният физиотерапевт Лин поставя началото на специална програма, която Джъстин и Лорън трябва да следват, за да не допуснат утежняване на здравословното си състояние.

1044906

"В нощта след като Лин ни даде програмата, ние изхвърлихме всички храни от шкафовете и започнахме всичко (в нашия живот) отначало. Намалихме значително солта, хляба, зърнените храни, маслото, подправките и месото, богато на мазници", разказва пред HP Джъстин и продължава: "Започнахме високопротеинова диета, съставена от сухо месо и много пресни зеленчуци и плодове. Освен това хапвахме много рядко. Направо можех да преброя на пръстите на двете си ръце колко рядко се хранехме."  

1044905  

"Днес качеството ни на живот е значително подобрено и можем да правим много повече неща, отколкото преди диетата. Научихме се да оценяваме малките неща в живота, за които много хора никога не са се замисляли: вече можем да пазаруваме дрехи с нормални размери, да закопчаваме коланите си, когато летим в самолет, да стоим нормално седнали на стол, както и да се возим на влакче на ужасите."

Нямаме какво да добавим, освен огромни дози респект.

Водещи

Най-четени