Негър на палма рекламира България 04.07 | 16:52

Туристическа агенция в Украйна приближи България до Екватора

От Олга Андреева

Оригиналните идеи се приветстват възторжено, особено когато иде реч за рекламния и туристическия бизнес.

Хубаво е обаче в тях да има известна логика и връзка с действителността.

Реклама на туристическа агенция в украинския град Полтава, която извършва автобусни превози до България, стои малко озадачаващо.

На нея е показан негър, вкопчен в палма, със зареян поглед в хоризонта. Как точно фирмата, която осъществява превози до нашата страна, е останала с впечатлението, че климатът ни е екваториален и негрите се срещат под път и над път, естествено, покатерени на палма, остава загадка.

За куриоза съобщава местният вестник "Полтавщина" в статия със заглавие "Туристическа агенция в Полтава обърка България с Африка".

Изданието с чувство за хумор обръща внимание на творческия полет на мисълта на рекламиста, избрал да добави екзотика с включването на тъмнокожия "местен" жител.

"Вероятно негърът гледа към България с надеждата да види автобуси от Полтава", коментира "Полтавщина" и напомня на създателите на рекламния плакат, че климатът в по-голямата част на България е умерено континентален.

Може би пък със своите 20-26 градуса през лятото на Полтава нашите приближаващи 40 градуса температури изглеждат съвсем екваториално. Интересното е, че Полтава е побратимен град с Велико Търново.

Снимки на оригиналния рекламен плакат можете да видите на сайта Peika.bg

Водещи

Най-четени