Никога, ама никога не ѝ казвай това на първа среща 23.04 | 07:25

10 неща, които не трябва да казвате на жената

От Мартина Панайотова

Има стотици статии, посветена на онова, което е хубаво мъжете да кажат на дамите, за да ги очароват. Но въпросът какво не трябва да се изрича никога е не по-малко важен. Сайтът Ask Men е решил да даде някой-друг съвет за репликите, които един мъж не трябва да казва на една жена, която е срещнал скоро. Ето ги и десетте най-важни:

Нещо лошо за приятелите ѝ гейове

Един от начините жената да определи мъжа като "несигурен" е когато той започне да коментира с неприязън хомосексуалните ѝ приятели, особено когато дори не ги е виждал и не знае нищо за тях. Законът на психологията гласи, че когато проявяваш негативно отношение към приятелите ѝ мъже – дори ако ориентацията им не е традиционна – в подсъзнанието на дамата ти се страхуваш от конкуренция в тяхно лице, което автоматично значи "несигурност". Затова, най-добре гледай да си затваряш устата, когато стане въпрос за тях.

"Ще ти се обадя в петък"

Приключването на телефонния разговор с "план за следващата стъпка" е нещо хубаво, когато се опитваш да продадеш нещо на някого, но не и когато разговаряш с жена. Първо, по този начин убиваш всякаква спонтанност и ставаш досадно предсказуем. Второ, проваляш всички шансове да ти се обади тя, защото ще чака теб, без да взима активната страна, тъй като ще се страхува, че ще изглежда отчаяна. Не е на добре.

Не засягай нищо, което касае бъдещето

Когато мъжете излязат с жена за пръв път и тя спомене какво обича или какво обича да прави, те често се възползват от всяка възможност да си уредят бъдеща среща. Например, ако тя каже, че обича китайско, първата реплика на мъжа е: "Супер, нека отидем на китайски ресторант следващия път!" Спри. Това звучи добре на теория, но забравяш, че жената също обича да вижда своята задявка като предизвикателство. Ако започнеш да кроиш взаимни планове за бъдещето още на първата среща, ти се показваш като "лесна мишена, кoято вече е завоювана". Респективно, тя е победила и ставаш безинтересен.

"С колко мъже си спала?"

Първо, наистина ли би искал да знаеш? И второ, отново показваш несигурност, особено като питаш за това от самото начало. Разбира се, ако тя попита първа, контрирай я, но повярвай, не искаш да си този, който инициира разговора. Само ще изгубиш.

"Оставих ти съобщение онзи ден, но ти така и не отговори. Какво стана?"

Това е може би една от най-често срещаните грешки, които правят мъжете и колкото и тривиално да звучи, една от най-големите. Когато жената не ти е отговорила, най-добре игнорирай случката и продължи нататък. Когато споменеш за невърнатия отговор, ти правиш две неща: първо, показваш, че те касае ( а ако току-що си я срещнал, е твърде рано да те касае) и второ: налагаш ѝ чувство за вина, което тя автоматично ще разчете като несигурност.

"Харесваш ли ме?"

Ако трябва да избереш една-единствена фраза, която да изключи абсолютно всякакъв интерес от страна на жената към теб, то това е тази. Да зададеш на една жена подобен въпрос е точно обратното на увереност. Затова, никога не питай – просто предположи, че те харесва и се настрой на тази честота.

"Какво искаш да правим довечера?"

Има една поговорка, която твърди, че жените обичат "мъже с планове" и това е абсолютно вярно. Когато каниш дама на среща, постарай се да си си направил предварителен план за вечерта. Не поставяй летвата на нейните нежни плещи – в противен случай ще те определи като мъж, който не би могъл да измисли нищо забавно.

Нищо свързано с колата ти, работата ти или дома ти, което звучи сякаш искаш да я впечатлиш

Знаеш ли какви мъже се хвалят колите си, заплатите си или имотите си пред жените? Истината е, че това са много различни типове мъже, които обаче жените слагат в една-единствена категория: "Мъж, който няма какво друго да предложи". Сериозно, попитай всяка атрактивна жена и тя ще ти го потвърди, въпреки клишето за красивите жени и меркантилните им желания. Е, разбира се, че ще привлечеш някои определени мацки, но дори и те ще са по-впечатлени от твоите притежания, ако не ги споменаваш.

"Мога ли да те целуна?"

Попитай всяка жена и тя ще ти каже, че един мъж никога не трябва да "пита" за целувка. Искането на разрешение за такова нещо е точно обратно на всичко, което иска жената от един мъж. По-добре ѝ кажи в очите, че си още момче. Тя може и да каже "Да" от любезност, но бъди сигурен, атрактивността ти е се е срутила в краката ѝ.

"Мога ли да те изведа някой път"

Същото като с целувката. Жената иска мъжът да бъде лидер и да държи контрола, а не да иска разрешение да я сваля. Никога не питай жена дали би могъл да я изведеш – просто я покани. Но го направи уверено. Можеш да кажеш, например: "Трябва да излезем някой път. Как ти е телефонния номер?" или да ѝ предложиш да отидете на някое конкретно място: "Хей, искаш ли да отидем на езерото с лодките? Ще бъде забавно!"

Водещи

Най-четени