Нинджи „наказват“ шумните зрители в лондонско кино 20.09 | 12:15

Може би трябва да видим тази идея, реализирана и в родните киносалони?

От Ивайло Коралски

Нинджи усмиряват шумни зрители в киносалон? Звучи доста налудничаво, но подобна идея вече е реализирана.

Лондонското кино "Принц Чарлз" е предприело изключително интересна тактика за усмиряването на шумните зрители, обсъждащи гласно случващото се на големия екран.

Управителите на киното са "наели" нинджи, които се грижат за реда в залата.

Разбира се, ако сте малко по-шумен - те няма да прекарат катана през тялото ви, но за сметка на това ще се появят изневиделица и ще ви предупредят с лош поглед.

Въпросните нинджи всъщност са доброволци, които срещу безплатен билет за различни продукции се грижат за реда в залата.

Признаваме, че идеята за "кино нинджи" звучи меко казано абсурдно, но според собствениците на киното "Принц Чарлз" въпросната проработила чудесно.

Според мениджъра на киното Пол Викери нинджите успешно укротявали всеки, който разваля филмите на останалите зрители с постоянен кикот и шумно дърдорене.

"Като повечето кина и ние сме обезпокоявани и разстройвани от малцинствена група от зрители, които провалят нормалното гледане на филмите.", допълва същият.

Идеята за кино нинджите била вдъхновена от почитатели на киносалона във Facebook, които дискутирали възможността да се преоблекат в "невидими" костюми, подобни на нинджи.

От там на собствениците на киното им хрумнало, че подобна идея може да бъде и чудесен маркетингов трик. Първоначално плановете били идеята да се тества за кратък период от време, но въпросната била толкова успешна, че целият екип на "Принц Чарлз" все още отказва упорито да се откаже от нея.

Обикновено кино нинджите се крият в тъмните ъгли на кино салона, откъдето гледат случващото се на екрана и се ослушват за шумни зрители.

Един от зрителите на киното, Абдул Стаг, разказва как веднъж друг посетител разговарял по телефона, докато течал филма и изведнъж около него се появили две нинджи.

Според Абдул в първия момент "жертвата" била ужасена, но впоследствие паднало голям смях, когато разбрала, че тя е пречката за нормалното гледане на излъчвания в конкретния момент филм.

Определено щура идея, която може би е добре да се тества и в някой роден киносалон.

Водещи

Най-четени