Нови „природни чудеса“ заради загубата на Ким Чен Ир 20.01 | 08:47

Пойна птичка и цвете са показали скръбта си в севернокорейското посолство в Берлин

От Олга Андреева

Северна Корея видя ново природно чудо, свързано със смъртта на лидера си Ким Чен Ир – този път чудото е станало в Германия.

Според официалната информационна агенция на Северна Корея, цитирана от AFP, малка пойна птичка и растение в посолството на страната в Берлин са показали, че скърбят за починалия през декември Ким Чен Ир.

"Природното чудо", което по никакъв начин не може да се обясни с меката зима в Германия, се е случило на 20 декември, в деня след като беше обявено, че севернокорейският лидер е починал.

В този ден едно синигерче кацнало на входа на посолството, където останало един час и кълвяло стъклото в знак на скръб, а пък цвете, пак в посолството, цъфнало, съобщава севернокорейската агенцията.

И пояснява: "Изглежда, че след като чула тъжната новина за смъртта на изключително великия човек, птицата отлетяла до потъналото в траур посолство, за да изрази съболезнованията си и отлетяла едва след бдението си".

Официалната медия в комунистическата държава вече съобщи за няколко свръхестествени случая на израз на траур в самата Северна Корея, откакто лидерът почина на 17 декември.

Птица, подобна на гълъб, била видяна да чисти снега от статуята на Ким, а бухали също са показали скърбящо поведение. Мечки, вместо да спят зимен сън, са видени да ридаят безутешно по загубата на лидера си.

Появи се информация и, че с мощен тътен се е пропукал ледът около родното място на Ким в планината Паекту, а странно сияние е наблюдавано на върха на планината.

AFP посочва, че пропагандните органи в Северна Корея са изградили огромен култ към личността около династията Ким, която управлява страната от създаването ѝ през 1948 г. Понякога на членовете на династията се приписват почти свръхестествени сили.

Водещи

Най-четени