Нюйоркски затвор с нов дрескод 22.06 | 18:04

Оскъдно облечените посетители вече няма да се допускат в затвора

От Олга Андреева

Оскъдно облечените посетители в основния затворнически комплекс в Ню Йорк могат да посетят затворниците, само ако се покрият с големи, провиснали, зелени тениски, като част от новия дрескод на затвора.

Новите правила в затвора на острова край брега на Бронкс имат за цел да поддържат приятелска среда в затвора, предаде Ройтерс.

Вече са закупени около 750 тениски в лесен за различаване светлозелен цвят, всички размер XXL.

"Ако даден посетител е облечен предизвикателно, може потенциално да предизвика верига от събития сред лишените от свобода", защитиха решението си от затвора.

Затворническите власти се надяват да ограничат възможността лишените от свобода да коментират външния вид на посетителите на другите затворници, независимо дали коментарите са обидни или твърде хвалебствени, тъй като това може да доведе до избухване на напрежение и дори до насилие.

Според правилата посетителите нямат право да носят дрехи, които излагат на показ гърдите, корема или гърба, включително поли по-къси от 7 см над коляното и прозрачни дрехи. Шапки или забрадки се позволяват само на онези посетители, чиято религия го налага.

В същото време обаче "гостите" ни бива да бъдат и твърде облечени заради риска да укриват непозволени предмети.

Водещи

Най-четени