Няколко брилянтни съвета за растенията вкъщи 06.01 | 16:29

Ето как да се грижите за зеленината

От iNews.bg

Всички сме били там: купуваме си сладко ново цвете за дома или градината и се убеждаваме, че този път ще бъде различно. Но три седмици по-късно виждаме познатата гледка- жълто, увехнали и тъжно растение. Връщането на такива растения към живота не е чак толкова трудно, колкото си мислите. С малко усилия и следващите трикове, съвсем скоро ще имате много здрави и красиви цветя.

  1. Използвайте утайка от кафе като тор

    Ако пиете кафе сутрин, използвайте утайката, за да подхраните растенията, вместо да я изхвърляте в кофата. Кафето е киселинно и повишава киселинността на почвата, което пък предпазва от различни вредители. Това е една чудесна алтернатива на скъпите торове.

  2. Използвайте камъчета за отводняване

    Ако опитвате и опитвате, но не можете да разберете точно от колко вода се нуждае растението, сложете камъчета на повърхността на почвата. Камъчетата пазят корените от гниене, което се получава след по-обилно поливане от нужното. Освен това камъчетата служат и за декорация.

  3. Не премествайте растенията

    Преди да намерите подходящото място за растенията, прочетете внимателно от какво се нуждае то. Дали трябва да е на по-слънчево или на по-тъмно място. След като сте поставили растението някъде, опитайте да не го местите повече. Растенията не обичат да си сменят мястото.

Още съвети можете да намерите на страницата Jenite.bg.

Водещи

Най-четени