Няколко вкусни топли салати 05.01 | 16:45
От ечемик с кисели краставички

С телешко по азиатски
20 мин/ 1 порция
Нарежете 1 домат на полукръгчета и 1/2 глава лук на тънки сламки. Задушете леко в растителна мазнина и 1 ч.л. соев сос няколко печурки на едро. Извадете ги и в същата мазнина задушете до златисто 100 г телешко месо на тънки ивици. Поръсете със сол, черен пипер и сусам. Сложете в чиния доматите и лука, отгоре разположете гъбите и месото и сервирайте.
С рулца от раци
15 мин/ 4 порции
Сварете предварително 80 г картофи и ги разбийте в блендер със сока от 1 лимон, 2 с.л. кокосово мляко и 1 с.л. соев сос до еднородна маса. Задушете в растително масло 200 г рулца от раци на ивици с 2 с.л. соев сос за 30 сек. Нарежете на тънки пръчици 80 г краставици, 10–12 чери домата на четвъртинки и 1 авокадо на кубчета. Накъсайте няколко листа маруля или салата айсберг и смесете с останалите зеленчуци, картофената маса и топлите рулца от раци. Поръсете със сусам и сервирайте.
С киноа
10 мин/ 2 порции
Сварете предварително 110 г киноа според инструкциите на опаковката. Почистете и нарежете 1 стрък целина и 1 ябълка и ги смесете с топлата киноа. Поръсете с балсамико, зехтин, сол и черен пипер на вкус. По желание задушете 70 г бейби калмари с 1 скилидка чесън в растителна мазнина и прибавете към салатата.
От ечемик с кисели краставички
15 мин/ 4 порции
Сварете предварително 550 г ечемик до готовност. Нарежете 200 г кисели краставици, 400 г репички, 1 глава лук и 1 връзка зелен лук. Прибавете към зеленчуците ечемика, разбъркайте и загрейте. Сложете в чинии, поръсете със ситно нарязан копър и подправете със зехтин.
С патладжани
20 мин/ 4 порции
Предварително обелете и нарежете на кубчета 450 г патладжани. Поръсете ги със сол и оставете за 20 мин да се отцедят. Оваляйте патладжаните в малко нишесте и ги задушете в растителна мазнина. Нарежете на кръгчета 200 г домати. Накъсайте 20 г спанак и 100 г зелена салата. Разбъркайте всички съставки, поръсете с 1 с.л. соев сос, 2 с.л. зехтин и 1 връзка свеж магданоз на ситно.
С пиле и песто
20 мин/ 2 порции
Мариновайте предварително за 30 мин 300 г пилешко филе на ивици в смес от 3 с.л. зехтин, малко сол и черен пипер, 2 стръка мащерка и 2 стръка розмарин. Запечете на грил до готовност от двете страни. Смесете 2 шепи рукола със 200 г сушени домати на дребно. Прибавете малко от растителното масло от доматите и 1 с.л. зърниста горчица. Сложете в чинии от месото, намажете с готово босилеково песто и сложете отгоре от салатата.
Водещи
-
Борислав Сарафов остава и.ф. главен прокурор
По думите му след шест месеца трябва да бъде избран нов и.ф. председател на ВАС на мястото на...
16.10 | 18:00
-
Василев: Съдът, прокуратурата и КПК са в ролята на трите маймунки – не чух, не видях, не разбрах
Съдът отказа да ме разпита, за да може делото срещу кмета на Варна Благомир Коцев да седи в...
16.10 | 17:20
-
Нетаняху: Войната в Газа не е приключила
До момента са върнати телата на едва девет от общо 28 мъртви заложници, които трябва да бъдат...
16.10 | 17:00
-
Изплащаните добавки към пенсиите към края на миналата година са 770 844 или със 144 повече в сравнение с края на 2023 г.
От общия брой на добавките с най-голям относителен дял са т. нар. „вдовишки добавки“ по чл. 84...
16.10 | 16:45
Най-четени
-
Ива Митева: Очаквах Слави Трифонов да напусне коалицията още вчера
Бившият председател на парламента не разбира поведението на ИТН и критикува грешките на...
16.10 | 12:43
-
bTV Media Group и Венета Райкова се разделят
Медията остава ангажирана с мисията да предлага актуално и развлекателно съдържание
16.10 | 11:15
-
Пеевски: Говорих с премиера. Каза, че до понеделник щели да решат какво ще правят
Предполагам, че Желязков изчаква Борисов. Всичко е в неговите ръце - той ще реши дали ще...
16.10 | 10:45