Няколко идиотски, но особено любопитни факта 16.11 | 18:50

Или колко точно са мравките по Земята?

От Ивайло Коралски

И така, поредната порция факти, повечето от които адски любопитни, в същото време и особено идиотски.

Порция, представена от дивите ни колеги, които явно ги е ударило петъчното вдъхновение.

Полюбопитствайте, гарантираме, че няма да съжалявате:

Коалите имат отпечатъци като хората

Освен приматите, коалите са едни от малкото бозайници, които имат отпечатъци. Всъщност рисунъкът върху пръстите на тези симпатични двуутробни е толкова близък до този на хората, че е трудно да се направи разлика дори и под микроскоп. Като стана дума за отличителни белези по тялото, хората имаме невидими фигури по телата си, които могат да станат явни след прекарването на определени заболявания.

Изобретателят на легендарните китари Телекастер и Стратокастер не е можел да свири на тях

Производителят на музикални инструментите Fender Electric е първата компания, която пуска електрически китари в масово производство през 1950 г., но човекът, който изобретил модела Телекастер, не знаел да свири на него.

Лео Фернер бил инженер по образование, а ранната му кариера била насочена към радиоапарати и предавателни системи. Колкото и парадоксално да звучи, бащата на изобретението, което дало облика на съвременната музика, никога през живота си не е свирил на китара.

Учените в Харвард връщат времето назад

Въпреки че до момента единствените обекти на въпросния експеримент са лабораторни мишки, генетици от американския университет твърдят, че са успели да забавят процеса и дори са успели да го обърнат, това според скорошна статия във вестник Guardian.

Останалата, още по-качествена дивотия, тук.

Водещи

Най-четени