Няма да повярвате къде има кино! (СНИМКИ) 17.03 | 15:40

Това ли е най-странното място, на което да гледате филм?

От Пламена Вълчева

Най-зловещото кино в света е разположено в Синайския полуостров, в египетската пустиня. То даже няма вид на кино, а по-скоро подредени дървени седалки на открито място, предава Odditycentral.com.

Киното си има и име "На края на света" и то му е измислено доста подходящо. Самото разположение на дървените седалки, разположени на място, непознато за много хора,  изглеждат толкова апокалиптично, колкото можете само да си представяте – като кино, използвано от мистериозна древна цивилизация.

Киното има 150 седалки, които са изцяло износени, екранът е доста разбит, всичко изглежда западнало и старо. Интересно е, че киното е само на 10 години.

Не сме много сигурни кой ще иска да гледа филм насред пустинята, но явно някакъв леко луд французин е решил, че това е гениална идея.

Тази идея всъщност е плод на въображението му. Той закупува всичко, от което се нуждае за киното от стар театър в Кайро. След което се връща в Синай, урежда генератор за електричество и огромен трактор, който да достави екрана.

Французинът обаче пренебрегва един важен факт - местните власти. Те не са били доволни от тази и не с я приели с ентусиазъм. На премиерата всичко се обърква, някой саботира генератора и така и не успяват да пуснат филм.

Вижте всички снимки в галерията.

Водещи

Най-четени