Няма да познаете каква мания плъзна в интернет 25.04 | 14:00

"Пръстовият туризъм" завладя нета

От Лазар Тодоров

Напоследък във виртуалното пространство се сблъскваме с какви ли не изненадващи мании, които бързо набират привърженици.

Най-новата мания, която завладя онлайн пространството е така нареченият "пръстов туризъм". За изненада или не, този вид забавление набираща все повече привърженици, пише Daily Mirror. 

Какво всъщност е това, ще си зададете въпроса? Самата идея е щукнала на Лаура Търнър от град Кембридж, чиято цел е била да зарадва годеника си, като рисува на двата пръста на едната си ръка глави на човечета - с две точки за очи и една дъга за уста.

Лаура работи като фотограф през деня и решава, че е забавно да снима пръстите си на фона на големи туристически забележителности като Айфеловата кула, операта в Сидни, Статуята на Свободата и други. Но все пак, понеже пътуването до всички тези места изисква голяма сума пари, Лаура използва за фон пощенски картички и туристически постери с ликовете на всички тези места.

Снимките от "пръстовия туризъм" тя качва в най-актуалната мрежа за споделяне на снимки Instagram, където те събират фенове.

Идеята на 21-годишната Лаура се превърнала в атракция за хората и сега новата мания завзема света.

Водещи

Най-четени