Обама изгонил Папата!?! 12.02 | 10:58

Според слухове има сделка между Ватикана и Белия дом

От Филипа Тодева

Американският президент Барак Обама е заповядал на Папа Бенедикт XVI да напусне поста си, твърди Weekly World News.

Според онлайн изданието Обама не е бил "щастлив" от работата на Папата и макар да не са били противници, Бенедикт XVI не е помогнал на държавния глава да промени мнението на световната общественост по въпроси като гей браковете, абортите и премахването на религията от публичната сцена.

Според World Weekly News, вечерта след като президентът Обама е отлетял за Рим, Папата е шокирал света с новината за оставката си.

С това оттегляне Бенедикт XVI става първият папа, напуснал свещения пост, от 600 години насам. Предстои конклавът да проведе избор за новия глава на Римокатолическата църква, а има слухове, че на него е поканен самият Барак Обама.

"Папа Бенедикт не е доволен от сделката, която Ватиканът прави с Обама, но е разбрал, че явно няма друг начин, освен да си подаде оставката", допълва изданието.

Новината за оттеглянето на Папата потресе католическата общност вчера, след като Бенедикт ХVI заяви, че възрастта му пречи да продължи да изпълнява задълженията си като глава на римокатолическата църква.

Изданието пише за още един интересен слух – "вицепрезидентът Джо Байдън, който е католик, е помолил шефа си да го номинира лично за нов папа".

Все пак до този момент от Белия дом отказват да коментират подобни твърдения.

Най-четени