Обещавам понита за всички! 12.03 | 21:15

Или защо понякога за политиците е по-добре да не си отварят устата

От Нели Минчева

Празни приказки, неизпълними обещания... Политиците по цял свят са еднакви. Да, не само в България.

На фона на бурните времена за българските институции напоследък и пренареждането на политическия пейзаж у нас, с помощта на Econ.bg решихме да ви представим някои от най-абсурдните политически обещания, давани на планетата. Така, да си знаете и да имате предвид, че тепърва ни чакат порои от обещания, нищо чудно част от тях да се доближат по оригиналност до следните:

Обещавам понита за всички – Вермин Сюприм

В комичната си политическа кариера американският шоумен и анархист Вермин Сюприм (Vermin Supreme) дава множество щури обещания. Обещанието, дадено по време на последните избори за президент, обаче издига Сюприм до висотата на фамилията му.

Тогава Вермин заявява, че в случай на победа ще преустрои американската икономика, която ще бъде фокусира върху отглеждането на понита.

Обещавам да излекувам диабета, Паркинсон и Алцхаймер – Джон Едуардс

Кандидатът за вицепрезидент на демократите през 2004 г. заявява, че ако той и Джон Кери (кандидатът за президент) бъдат избрани, хора като американския актьор Кристофър Рийвс (изиграл Супермен), ще станат от инвалидните си колички и ще проходят отново.

Обещавам зебрите да не променят петната си – Ал Гор

Кандидатът за президент на демократите срещу Джордж Буш може добре да е запознат с екологичните проблеми на света, но май не е виждал зебра. Иначе би бил наясно, че зебрите са на ивици.

Вижте и останалите обещания

Водещи

Най-четени