Обещанията, които даваме, преди да станем родители 28.03 | 14:55

И осъзнаването, че няма как да ги спазим

От iNews.bg

Човек, който няма дете, няма как да знае какво го очаква след първото изплакване на отрочето му. Затова често си даваме някакви обещания или на глас изричаме неща, за които дори не подозираме, че няма как да изпълним, колкото и да сме съвестни. Нека видим кои са те.

Няма да се превръщаме в роби на часа за спане

Без значение къде се намират, родителите се втурват през вратата към дома, когато стане време за спане и трябва да слагат детето да си ляга. Преди то да се роди, двамата си обещават, че няма да се съобразяват винаги с това, че още от бебе ще учат детето си да се приспособява към различните обстоятелства. Когато обаче станете родители, осъзнавате, че можете да пропуснете часа за спане на бебето, но после ще платите скъпо и прескъпо за това, така че гледате да ви е мирна главата и да следвате обичайния график.

Ще дежурим поравно нощем

Само защото майката осигурява кърмата, не значи, че само тя трябва да става нощем да се грижи за бебето. Понякога това изисква не само хранене, а смяна на памперса или просто гушкане. Татковците могат да правят това. Но повечето от тях сами признават, че тъй като по принцип бащата ходи на работа, а майката е вкъщи с бебето, татковците през повечето време нощем се правят на заспали и чакат майката да стане и да се погрижи за бебето.

Още обещания, които и даваме, преди да сме станали родители, можете да прочетете в Div.bg.

Най-четени