Общинарите във Велико Търново тропват хорце за сплотяване на колектива 25.01 | 18:10

Когато времето се затопли, танците ще се вихрят на открито

От Ивайло Ачев

Интересна инициатива за сплотяване на колектива и повдигане на духа на работното място предприе Община Велико Търново, съобщават от общинската пресслужба.

По идея на кмета на Велико Търново Даниел Панов изявилите желание служители на общината учиха хора и ръченици. Интересен факт е, че "учебното поле" всъщност се оказа коридора на ІІІ-я етаж на сградата на общината.

Над 60 служители на общинска администрация взеха участие в първото занимание за български фолклорни танци, което бе водено от ръководителя на ансамбъл "Търновче” и с помощта на корепетитора на формацията. Всеки вторник и четвъртък служителите, които имат желание ще играят български фолклорни танци от 17 до 18 часа.

Инициативата беше посрещната доста радушно от общинарите. Освен това предстои реализирането на идеята на група граждани, подкрепена от кмета на Велико Търново, поне веднъж седмично да се организира за желаещите възможността хора да се играе на открито – около паметник "Майка България”. Това ще се случи веднага щом метеорологичните условия станат подходящи за целта.

Водещи