Овен и сърна вдигат сватба в Китай за Св. Валентин 09.02 | 15:14

Двете животни наистина демонстрират силна привързаност едно към друго

От Олга Андреева

Китайска зоологическа градина ще се опита да направи незабравим тазгодишния Свети Валентин за двама свои обитатели.

Овен и сърна ще бъдат бракосъчетани на специална церемония в Деня на влюбените, съобщи в. Metro.

Тържеството ще увенчае привързаността и неразделността, която животните демонстрират отдавна на територията на зоопарка в югозападен Китай.

"Първоначално бяхме в голяма дилема дали да не ги разделим, но настоятелността, с която те си общуваха, ни накара да размислим, а и им спечели подкрепата на много хора", заяви директорът на зоопарка Ли Ли. "Сега сме решили да им подарим сватбата, която заслужават".

Едва ли добрите помисли са единствено в основата на решението на ръководството. Все пак за събитието ще могат да купени и билети – в продажба са около 500 билета, а зоологическата градина готви и тематични тениски и подаръци.

Странната двойка стана медийна сензация миналата година, когато властите се опитаха да ги разделят, като ги сложат в отделни клетки, което се оказа безуспешен ход.

След принудителното разделяне овенът стана агресивен, а сърната се заклещи в оградата при опит да стигне до партньора си.

Ръководството на зоопарка дори прибегна до съвет от потребителите на сайта си дали им се струва "неетично" връзката между странната двойка да продължи.

Водещи

Най-четени