Оръжията, с които се е воювало в древността 21.09 | 16:40

Вижте 6 необичайни примера

От Цанка Донкова

Още от както се е появило човечеството непрекъснато се измислят начини, с които уж да се защитаваме, но по скоро да убиваме. Идеята да се търси превъзходство, да се завладяват нови територии, да се печели повече власт, да сме първи сред останлите също е толкова стара.

Именно поради тази причина нашите прадеди са впрегнали цялото си въображение и умения, за да създадат уреди, които да им помагат в начинанието. Днес ги наричаме оръжия. Нещо повече развили сме ги и сме ги осъвършенствали - атомна бомба, биологични и химически оръжия и т.н.

Но все пак нека се върнем към прародителите. Предлагаме ви да видите 6 екземпляра, които са твърде невероятни за нас днес.

Клинга

1048121

Метателен нож с няколко остриета, бил на вуоръжение сред бойците от племето Азанда в древна Нубия. Дължината му е около 55 см. От основата в различни посоки се разклоняват няколко остриета, чиято цел е да увеличат пораженията при среща с крехката човешка плът. Клингата е не само оръжие, но и знак на почит, защото могат да я притежават само опитни бойци.

Останалите разгледайте в Div.bg. 

Водещи

Най-четени