Остров от бъдещето. За "ценители" 22.06 | 14:37

Екзотичен плаващ "остров" ще бъде пуснат в продажба срещу "скромните" 3 млн. паунда

От Диана Цветкова

Имате излишни 3 милиона британски лири и се чудите как да си купите нещо по-така? Сега базирана в Австрия компания е на път да сбъдне и най-ексцентричните мечти на богатите.

Компанията се готви да пусне в продажба екзотичен плаващ остров. Засега изкуственият имот е само прототип, но от фирмата разчитат, че той ще е на пазара до края на 2013 г.

Срещу 3 милиона британски лири, собственикът на остров Орсос получава 1000 кв. м площ с шест спални, също толкова бани, ресторант, плаж с джакузи, аквариум и бар, пише Econ.bg.

А по думите на собственика на фирмата Габор Орсос те ще комбинират най-доброто от живота на сушата и на луксозна яхта.

Първоначално компанията производител е целяла да създаде уникална хотелска верига, разположена на плаващи платформи, но впоследствие идеята се е насочила към друга пазарна ниша.

"Амбицията ми е да направя перфектното жилищно пространство, разположено на едни от най-красивите места в света", посочва бизнесменът, според когото цената на изкуствените имоти е достъпна.

Освен екзотични и скъпи, островите Орсос ще бъдат и "екологични". По проект те трябва да произвеждат сами цялата енергия – топлина от соларни панели и ветрогенератори, прясна вода чрез преработване на морската и система за пречистване на отходните води.

Изкуствените острови ще имат и собствена флора – с най-различни растения засадени по покрива на сградата и на борда.

И тъй като ние сме на географски ширини, на които обявената продажна цена е всичко друго, но не и "достъпна", ви предлагаме единственото безплатно нещо – насладете се на екзотичния остров в галерията.

Водещи

Най-четени