От това изкуство няма начин да не огладнеете (СНИМКИ) 04.08 | 08:39

Е, може би е малко по-ексцентрично, отколкото можете да понесете

От Надежда Стоянова

Изкуството понякога изглежда толкова ексцентрично, че човек се чуди каква точно е била идеята на автора. Може и да звучим като лаици, но най-новият проект на британския артист Джеймс Остер – Wotsit All About, ни кара повече да огладняваме, отколкото да разсъждаваме върху художествената стойност на произведенията. Можете да се уверите в това като разгледате снимките в галерията.

Заигравката на Джеймс с junk food-а датира от години. Той става специалист по темата, когато родителите му се развеждат и всеки уикенд баща му започва да го води по различни популярни вериги за подобна нездравословна храна. Така за момчето постепенно приема тези места като идеалните за отмора и забавление, пише The Guardian.

"Когато се чувствам стресиран, ще отида точно на такова място", категоричен е той.

През последните години хвърлил доста пари по такава храна. Затова решил да я използва за вдъхновение за новия си необичаен проект, представящ фотографии на границата на гротескното. Резултатът може и да е мечта за всяко дете, защото изглежда доста вкусен, но със сигурност ще ви накара да се замислите какво слагате в устата си.

Водещи

Най-четени