Отгледайте най-добрата играчка за тигри 18.06 | 10:46

Самите тигри ще определят победителя в конкурса

От Елена Коцева

Зоопаркът в Екатеринбург се обръща със специална молба към производителите на зеленчуци – да отгледат играчки за техните тигри.

Тиквите трябва да израстат по-големи, за да могат  дивите котки да ги търкалят на воля в клетките си.

За да постигнат успех и да привлекат вниманието на градинарите от зоологическата градина са обявили и конкурс за най-хубава и подходяща за целта тиква. Производителите могат да занесат продукцията си в зоопарка в момента на прибиране на реколтата.

Наградата за тиквата/производителя-победител ще бъде определена след като плодовете бъдат раздадени на дивите животни, пише портала УралWeb.

Както поясняват от управата на градината, най-добрата тиква ще се окаже тази, която изберат самите тигри изберат, т.е. тази, с която те си играят най-активно и весело.

За най-добрия стопанин ще има специален приз, а останалите участници в конкурса ще получат фотографии за спомен. Цената, на която ще се изкупуват тиквите обаче не се посочва.

В обявата се уточнява, че тиквите, които ще участват в тигровия конкурс, трябва да бъдат отгледани без да се използват химически торове, тъй като така могат да застрашат здравето на животните. Очаква се след играта нищо да не е останало от самите тикви.

Водещи

Най-четени