Откраднаха най-старото уиски в света 18.10 | 13:29

Бутилка от скъпоценната течност изчезна по време на изложение в Стокхолм

От Нели Минчева

Бутилка от 200 милилитра уиски мистериозно изчезна от изложение в Стокхолм, съобщават местни медии. Новината не би била особено интересна, ако не ставаше дума за бутилка от най-скъпото уиски в света.

Ценната алкохолна течност е произведена от шотландската компания Mortlach и е била внесена в Швеция от Symposion International. Уискито е 70-годишно, никога не е било бутилирано в големи количества и винаги се е продавало на завишени цени.

Първите 700-милилитрови гарафи се продават за 10 хил. паунда на брой, а лимитираната серия от 200-милилитрови бутилки - за 2500 паунда.

Дистрибуторите са съобщили за кражбата в пресата и са помолили за помощ в намирането на липсващата бутилка, като са публикувани детайлите по кражбата: уискито изчезнало след края на шоуто, което накарало организаторите на пиршеството да заключат, че заинтересованият от най-старото уиски е познавал добре изложбеният център. Въпреки че презентационната кутия е била взета с мострата, гърбът на кутията и опаковката ѝ били оставени.

Най-четени