Откраднаха статуя на Лоракс 29.03 | 08:00

Скулптурата се намирала в дома на писателя Доктор Зюс

От Елена Кирилова

Статуя на популярния герой Лоракс бе открадната от имението на писателя Доктор Зюс, намиращо се в Сан Диего, Калифорния, съобщава Contactmusic.

Бронзовото произведение, изобразяващо героя от едноименната детска книжка, е обявено за изчезнало на 26 март, понеделник.

Доктор Зюс, чието истинско име е Тиодор Жизел, почина през 1991 г. на 87-годишна възраст. Статуята е една от двете, направени от неговата доведена дъщеря и вдовицата на писателя Одри, която все още живее в имота.

Съществото Лоракс се прочу по цял свят, благодарение на наскоро излезлия анимационен филм, базиран на книгата на Доктор Зюс за пазителя на гората.

"Ние не знаем дали това не е просто шега, породена от скорошното пускане на филма или някой си мисли, че може да изкара повече от долар, като я предаде за метал. Надяваме се, че престъпниците ще я върнат", коментира лейтенант Андра Браун от полицията в Сан Диего.

Междувременно филмът "Лоракс" бележи страхотни успехи както в САЩ, така и по цял свят. Лентата е дело на Universal Pictures и Illumination Entertainment, които вече работиха заедно по "Аз, проклетникът" и "Скок-подскок".

Водещи

Най-четени