Откриха живо двуглаво птиче с три човки 01.06 | 18:07

Животното е с малък шанс за оцеляване

От Ивайло Коралски

Възрастна жена от от Масачузетс, САЩ е направила изключително странно откритие в края на миналия месец, когато е забелязала в собствения си двор двуглаво птиче, разполагащо с три човки, съобщава ABC40.

Ейприл Брит признава, че никога не е виждала нещо подобно през целият си съзнателен живот:

"Мъжът ми каза "О, господи! Виж това бедно създание! Едва ли ще видим някога нещо подобно".

Виждайки животинчето в собствения си двор, жената моментално запечатала с фотоапарата си меко казано странния му външен вид.

Когато се върнала да провери дали алтернативно изглеждащия мъник все още е на нейна територия, Ейприл Брит забелязала, че птичето лежи неподвижно на земята, бидейки лесна плячка за котките в околността.

Впоследствие жената се обърнала към Кралското дружество за защита на птиците, чиито служители обаче не дали голям шанс за оцеляване на бедното птиче.

"Изключителна рядкост е да откриеш птица като тази. За последните 30 години съм ставала свидетел само на един подобен случай. За съжаление, шансовете му за оцеляване са много малки. Трудно е да си представим как това птиче може да се храни.", разказва специалиста от  Кралското дружество Валери Осбърн.

Причината за бруталната модификация за момента остава неясна, но според учените по всяка вероятност майката на птичето е имала тежка травма или е страдала от недостиг на храна.

Водещи