Откриха кои са най-плодовитите мъжкари 19.04 | 11:31

Мъжете, които носят шотландски полички, са по-плодовити

От Мартина Панайотова

Мъжете, които носят шотландски полички, са по-плодовити и имат по-добро качество на спермата, отколкото тези, които предпочитат панталоните, пише в. Daily Mail.

Традиционната шотландска носия, облечена без бельо, осигурява добро проветряване на половите органи, което е предпоставка за отлично сексуално здраве.

Учени установиха глобален спад в активността на сперматозоидите сред мъжкото население през последните 50 години. За да функционират правилно, тестисите на мъжа трябва да поддържат температура с 3 градуса по Целзий по-ниска, от тази на останалото тяло.

А това не се постига при плътно прилепнали панталони и бельо, които повишават топлината в тези участъци на тялото средно с 3,5 градуса.

Поради тази причина доброто проветрение, което осигуряват шотландските полички, е много полезно за поддържането на оптималната температура около скротума. Тя от своя страна осигурява качествен спермогенезис. Изследването беше публикувано от екипа на д-р Ъруин Компанджи в изданието Scottish Mediacal Journal.

Ученият съветва всички мъже, които са решили да имат потомство, да ползват шотландски полички поне в периода преди зачеването.

Рисунки на шотландския килт са познати още от 17 век. В наши дни традиционните полички се носят само при специални случаи.

Има тенденция те да бъдат наложени като съвременно модно облекло и извън Шотландия, пише вестникът, цитиран от БТА.



Водещи

Най-четени