Откриха филм с GSM от 1938 година 01.04 | 11:36

Клип показва как млада жена говори по безжично устройство преди 75 години

От Христина Рафаилова

Извънземни или пътуване във времето са намесени може да са намесени в създаването на мобилния телефон. На скептиците това може да се струва смешно, но може да ги попитате как ще обяснят видео на жена с мобилен телефон, датиращ от 1938 година. 

Черно-бял филм от 30-те години, показващ  млада жена, която разговаря по безжично устройство, породи хиляди въпроси  у потребителите в You Tube, съобщава  "Daily Mail”.

Според информацията под клипа, той е заснет във фабрика в САЩ през 30-те.

Любителите на конспиративните теории веднага заподозряха, че мобилният телефон се е озовал в ръцете на жената благодарение на гости от бъдещето, които са намерили начин да пътуват назад във времето, 

Изданието пояснява, че подобни устройства не са били представяни  преди 1973 година и не са били достъпни за потребителите до 80-те. 

Мистерията обаче е на път да бъде разрешена. Потребител на сайта за видео споделяне твърди, че  жената от филмчето е негова пра- прабаба. 

Според него родственицата му наистина говори по мобилен телефон, който е предвоенен прототип, разработен от фабриката в Леоминстър, Масачузетс. 

Краткото клипче  на жената, наречено "Пътуващ във времето във филм от 1938-ма" показва работничка във фабрика, облечена в стила на 30-те. Тя върви сред тълпа от хора, чиито дрехи изглеждат като от същия времеви период. На видеото изглежда, че жената говори по устройство, долепено до ухото й. След това тя сваля надолу ръката си, като в нея има апарат със същите форма и размер като на модерен GSM.

Смята се, че филмчето  е заснето във фабрика на индустриалния гигант Dupont. 

Клипът е  постнат за пръв път преди година и предизвика интереса на хиляди във виртуалното пространство. 

Потребителят planetcheck твърди обаче, че жената от снимката е неговата пра - прабаба Гертруд. По времето, когато е била заснета, тя е била 17-годишна. Planetcheck също така заявява, че той е разговарял със своята родственица за въпросното филмче.  Тя си спомняла много ясно за историята. 

Гертруд твърдяла, че Dupont са имали секция за производство на телефони. По нейните думи още тогава индустриалният гигант е експериментирал с безжични устройства.  Гертруд и още пет жени били включени в опитите с новото изобретени. Те получили телефони, които да тестват в рамките на седмица. 

Според интернет потребителя пра - прабаба му разговаряла по GSM-а с учен от фабриката, която вървял от дясната й страна. 

За момента информацията, постната от  planetcheck не е проверена. Под неговия коментар се  включи друг потребител, който твърди, че познава друг работник от фабриката. 

 

Водещи

Най-четени