Панда-кучета продават в Китай (ВИДЕО) 13.05 | 08:20

Китайците масово са полудели по манията да имат куче, приличащо на панда

От Пламена Вълчева

Зоомагазините в Китай продават нов вид порода кучета – панда-куче. Страната е полудяла по манията за големите пухкави черно-бели кученца, предава Mirror. 

Въпреки техния външен вид, кучетата не са някакъв нов вид порода, а просто обикновени чау-чау, които са минали през козметично преобразяване.

В град Ченгу, в провинция Съчуан, собственикът на магазина за домашни любимци Хсън Чън не успява да насмогне на търсенето на тези кучета подобни на панди.

"Преди 10 години китайците имаха инстинкт, като видят куче да искат да го изядат. Днес вече сме като западняците и търсим компанията на тези животни. Не отдавна в Китай най-търсени бяха френските булдози и лабрадорите, но сега вече са пухкавите панда-кучета.", казва Чън.

За да заприличат кучетата на черно-белите мечета, Чън е отработил една техника до съвършенство и споделя, че са му нужни само 2 часа за цялата процедура. Първо той избелва козината на животните, после боядисва големи черни кръгове около очите им. Накрая ги подстригва така, че да заприличат на пухкави бели мечета. И от чау-чау получавате панда.

Новото преобразяване на домашния любимец трае около 6 седмици, след което животните пак трябва да минат през същата процедура в салона на Хсън Чън.

Собственикът на салона споделя, че процедурите не са свързани с някакви опасни химикали или жестокост към животното. Но цената за преобразяването на кучето драстично се покачва, заради скъпите процедури. Но за хората явно цената не е от значение, защото им харесвало, когато непознати се обръщат на улицата да се заглеждат по пухкавите животни. 

 

Водещи

Най-четени