Певица от известна японска група се оказа просто дигитален образ 04.07 | 10:47

Новият член на бандата AKB48, Аими Егучи, изобщо не съществува

От Елена Кирилова

Oказа се, че изпълнителка от една от най-големите женски музикални групи в Япония всъщност изобщо не съществува, съобщава Sky News.

Феновете на групата AKB48 бяха шокирани да научат, че най-новото попълнение към момичешката банда, Аими Егучи, е компютърно генериран аватар.

Образът е създаден на цифров носител, като се състои от отличителните черти на шест други момичета.

Почитателите на AKB48 станаха подозрителни, след като откриха известна прилика между поп звездата и някои от другите момичета в състава.

Тревогите им за това дали звездата наистина съществува бяха потвърдени тази седмица, когато от мениджмънта на групата пуснаха видеоклип, показващ точно как е създадена Егучи.

Преди време на сайта си певицата написа, че е нормално 16-годишно момиче от град, намиращ се на север от Токио. Действително тя е дигитално създаден образ.

"Какво е реалността в днешно време? Има толкова много хора и толкова много изображения, които могат да бъдат създадени изключително бързо и лесно", коментира музикалният критик Дейвид Синклер. "Хората имат аватари в социалните мрежи, дори се правят цели филми с аватари. Това е светът, в който живеем".

Производителят на захарни изделия Ezaki Glico, който използва Егучи в маркетинговата си кампания, дори публикува специален инструмент на личната си интернет страница, който позволява на феновете да създават свои собствени момичета за AKB48 и да ги споделят в социалните мрежи.

AKB48 бе записана и в Книгата на Гинес като най-голямата поп група в света, благодарение на всичките си 58 изпълнители. До момента бандата има осем сингъла триумфирали под номер едно в японските класации.

Водещи

Най-четени