Перспективна извратеност, която ще ви изуми 11.07 | 12:33

Изкуството да правиш от 2D триизмерен спектакъл

От Ивайло Коралски

Направо е невероятно как някои хора могат да използват елементарни средства като молив и хартия в случая, за да излъжат човешкия мозък. И по-точно това, което вижда.

Алесандро Диди е един от тези хора – талантлив до мозъка на костите си и създаващ анаморфични илюзии, които са готови за изскочат от страниците на неговото творчество.

"Когато хората видят моите скици, обикновено са адски приятно изненадани. Най-вече защото не могат да разберат как съм успял да представя триизмерната визия", разкрива Диди пред Daily Mail.

Прочее, подобна реакция е повече от разбираема, предвид факта, че "моливните" му произведения действително изглеждат като живи.

Най-вече защото повечето хора не разбират изкуството на анаморфични илюзии.

"Когато разберете механизма на анаморфичния дизайн, ще установите, че правенето на подобни рисунки всъщност не е чак толкова трудно. За съжаление е трудно да демонстрирам това, без да мога да покажа оригиналната 2D визия", продължава Диди.

Истината е, че техниката се използва от адски много художници по целия свят, но крайният резултат винаги остава, меко казано, специален.

Можете да разгледате творчеството на Диди в нашата галерия.

Водещи

Най-четени