Писмо в бутилка пропътува от Сочи до Варвара 03.02 | 10:58

Посланието минало цели 1300 м по море

От Надежда Стоянова

В последните седмици целият свят се вълнува от предстоящите олимпийски игри в Сочи, дори морето. Какво точно означава това? Тези дни морето край Варвара изхвърли бутилка със специално послание, пусната именно от руския град. Тя пропътувала около 1300 км по вода за малко повече от половин година.

На интересната находка попадна семейство Мая и Антон Киреви от Бургас. Двойката много обича да се разхожда заедно с двете си деца по плажа през зимата, защото на брега винаги се намират интересни неща. И този път се оказаха прави и така се сдобиха с нови приятели – подателите на писмото.

Посланието било запечатано от руската двойка Дария Шасцкая и Иля Борисов от град Ярославл. Те били на почивка в Сочи заради Олимпиадата, с което се надявали да повдигнат духа на своите сънародници. На 15 август миналата година описали преживяванията си на един бял лист и до сложили в бутилката като на гърба добавили и телефонните си номера.

"Имаше отмити редове от водата, но все пак се разбра какво пише. Най-важното е, че телефоните си стояха на гърба на писмото", отбеляза Мая Кирева пред TV7.

Родните късметлии веднага се свързали с руснаците и от няколко седмици поддържат контакт в интернет с руската двойка. Планират дори да отидат до Ярославл и Санкт Петербург, но още не са сигурни дали ще успеят да сбъднат желанието си.

Водещи

Най-четени