Плоча, грамофон, магия! 15.05 | 14:17

Калифорнийски студенти с изумително изпълнение

От Ивайло Коралски

Група находчиви студенти от Пасадина, Калифорния, са открили иновативен начин, по който да използват старите грамофонни плочи. А именно, да ги употребяват за нуждите на убийствени каскадьорски трикове.

Младежите, които купили 400 плочи на добри цени, поставят винилите върху грамофонно устройство по фамозен начин – като ги подхвърлят като летящи чинии, ритат ги в кунг-фу стил и ги карат да рикошират от прозорци.

"Просто се мотаехме с колекцията от плочи, която закупихме от гаражна разпродажба и спонтанно решихме да проверим дали можем да ги подхвърлим точно върху грамофона", споделя единият от групата чевръсти студенти Джейсън Ричардсън.

"Веднага след като разбрахме, че можем да го правим, започнахме да снимаме", допълва той.

Клипът, който можете да гледате в края на материала, е коствал на Рийф Колман, Тони Дейн, Джейсън Ричардсън, Майк Джексън и Майк Уофърд 18 часа в опити да нанижат грамофонните плочи по възможно най-причудлив начин директно върху грамофонното устройство.

Нещо повече, в рамките на снимачния процес импровизацията на студентите достига невъобразими висоти.

"Успешен опит от наша страна изисква нещо повече от прецизна геометрия. Всъщност, в началото изпотрошихме солидно количество плочи. С времето обаче успяхме да открием и нови начини, по които да работи магията ни", казва още Рийф Колман.

Изключителното изпълнение на находчивите американски студенти можете да гледате сега:

Водещи

Най-четени