По пътя на новите приятелства 14.10 | 09:37

Няколко полезни идеи, с които неизбежно ще намерите нови приятели на път

От Лазар Тодоров

Приятелите са едно от най-големите богатства в живота. Как да имаме повече и по-добри другари вероятно е често задаван въпрос. Първото правило за намиране на нови приятели на път - е, че няма правила.

Колкото и да ви се иска да намерите логика на някои неща - те не се поддават на такава. Обикновено си следват своя собствена. 

Пътуващият човек обикновено е с доста освободен начин на мислене и винаги успява да намери общи приказки с нови хора, но ето някои изпитани хитрини, които определено са полезни по пътя и след него.

Срамежливостта не е ваш приятел на пътя

Няма защо да се чувствате застрашени от непознатите хора. Приятелските поздрави винаги вършат добра работа. Дори разговор за времето е добро начало, ако нищо друго не ви идва на ум. Или просто чистосърдечно признайте, че си търсите някого, с когото да пийнете по бира.

Точният момент обикновено е едно от най-важните неща

Изберете подходящ момент. Придържайте се към обществени места с много хора, фоайета на хотели, заведения. Това е едно от най-ключовите неща за добрата комуникация и вероятно ще ви дойде отвътре.

Темата на разговора може да направи чудеса

Намерете обща тема с новите ви познати. Скъсете дистанцията лека полека и нещата определено ще се получат по-топло отколкото сте очаквали.

В Peika.bg може да откриете още някои полезни съвети за добро изживяване по пътя, където да направите нови и свежи познанства.

Водещи

Най-четени