Повече британци са видели Айфеловата кула от Бъкингамския дворец 08.12 | 13:02

От Олга Андреева

Жителите на Острова предпочитат да пътуват хиляди километри, вместо да посетят родните забележителности

Опасяваща тенденция установи проучване на Острова – че повече британци (45%) са посетили Айфеловата кула от Бъкингамския дворец (36%), съобщи в. Telegraph.

Тенденцията сред жителите на Острова да неглижират собственото си културно наследство се потвърждава и от други данни – 21% от британците са предпочели да посетят Статуята на свободата пред Адриановия вал (20%), въпреки че туристическата атракция в Ню Йорк е хиляди километри по-далече от древната римска забележителност.

Почти една пета (18%) признават, че никога не са посещавали никоя от британските забележителности в топ 5, сред които са още Blackpool Tower (вдъхновена от Айфеловата кула), Парламентът и Стоунхендж.

Съкрушително мнозинство от почти девет десети (84%) от анкетираните 1000 души, признават, че биха предпочели да отидат на екскурзия в чужбина, отколкото в родината, посочвайки като фактори лошото време и лошия обществен транспорт.

Лондончани се оказват най-мързеливи що се отнася до посещаването на туристически обекти, като 58% от тях признават, че никога не са посещавали Бъкингамския дворец.

Затова пък сред дестинациите в чужбина най-предпочитани са испанският курорт Марбела (79%), Рим (87%), Лас Вегас (79%) и Ню Йорк (74%). 

Водещи

Най-четени