Повечето жени искат по-голям бюст, не по-голямо IQ 01.03 | 10:47

Повечето дами твърдят, че големите гърди биха ги направили по-желани и съответно по-щастливи

От Елена Кирилова

41% от жените биха предпочели да имат по-големи гърди, а не по-висок коефициент на интелигентност (IQ), сочи ново проучване, цитирано от Newslite.tv. Една трета от дамите дори са готови да разменят IQ-то си за по-големи гърди, стига това да беше възможно.

Това бе установено след допитването до 1142 жени на възраст между 18 и 25 години. Анкетата акцентира върху това какво дамите ценят повече – ума или красотата.

По този начин изследователите искат да разберат по-добре схващанията на жените за важността на външния вид в живота им.

Докато повече от две пети от жените биха предпочели да имат по-големи гърди, а не по-висок коефициент на интелигентност, 24% заявяват, че по-големите гърди ще ги направят по-щастливи.

Една трета пък искат да заменят IQ-то си мечтания от тях бюст. 44 на сто от всички анкетирани твърдят, че предпочитат "слаба фигура" пред ума, а 37% са готови да заменят интелигентността си, за да влязат в "идеалния размер рокля".

57% от респондентите вярват, че ако притежаваха по-големи гърди, мъжете щяха да бъдат "по-заинтересовани" от тях. За сметка на това 43 на сто от жените смятат, че ако са по-интелигентни, представителите на силния пол ще покажат по-сериозен интерес към тях.

"Изненадан съм да видя, че толкова много жени ценят повече външния си вид, отколкото коефициента си на интелигентност", коментира Марк Пиърсън от сайта MyVoucherCodes.co.uk, който е поръчал изследването.

Според него за екипа било интересно да открие, че жените биха се чувствали по-щастливи, ако изглеждат по-добре, особено в свят, в който се иска много повече от красота, за да изградиш кариера.

Водещи

Най-четени