Подаръци ще има за всички от сърце... 20.12 | 17:13

Ако все още не сте купили коледни подаръци, ето някои нестандартни предложения

От Ивелина Георгиева

Коледа е най-консуматорският празник! За магазините това е сезонът на промоциите, а за клиентите това е сезонът за харчене на пари. Затова в края на декември почти всички вече сме с изпразнени джобове и чакаме с нетърпение януари месец за заплати.

Около Коледа всички сме обзети от истерия с купуването на подаръци за близките си. Всяка година умуваме какво да вземем за родителите си, за гаджето, за приятелите и за всички останали. Да не говорим, колко време се губи в обикаляне на магазините, докато се намери подходящият подарък.

Изпадне ли се в подобна ситуация, в повечето случаи се стига до безразборно пилеене на средства за никому ненужни неща и всяка година историята се повтаря и потретва.

Безспорно чисто човешка черта е да оставим купуването на подаръци за последния момент. Затова от iNews решихме да потърсим мнението на специалист, който може да помогне с идеи и съвети за тези, които все още не са готови с коледните приготовления.

Даниела Димитрова е управител в онлайн магазин, специализиран само за подаръци, от 2005 година и досега успява да задържи фирмата си като водеща в онлайн търговията с подаръци. Даниела е събрала млад и сплотен екип, който сам измисля и изработва голяма част от продуктите в магазина.

Г-жо Димитрова, започна ли коледната истерия?

– О да, безспорно е започнала. Сега е пикът, защото всички започват да обикалят моловете за коледни подаръци след 10-то число на декември. А тези хора, които си ценят времето поръчват онлайн.

Купуват ли активно хората през интернет?

– С оглед на това, че ние сме на пазара от 2005 година много сериозно можем да си направим справка със статистика. Определено всяка година имаме ръст с 30, 40% на посещаемост и поръчки. Преди хората си поръчваха само по един продукт, а сега имаме клиенти, които поръчват по няколко за всеки член от семейството. Например имаме поръчка от един човек за десет подаръка. Той поръчва за жена си, за детето си, за баба си, за дядо си и т.н., което е перфектно, защото след като ние му доставим поръчката той си е решил проблема с коледните подаръци като цяло.

Освен това хората купуват активно от нашия онлайн магазин, защото ние се борим да поддържаме диапазона между 10 и 30 лева за продукт, тъй като този ценови марж е най-търсения.

Какво най-много търсят и поръчват хората?

– Много харесват подаръците, които са свързани с пийване като вината, на които изписваме тяхното име, чашите със снимка, светещите чаши, каските за бира, звънец за бира, всякакви щури халби, престилки за готвене и др. Като цяло се радват на тези подаръци, които като ги подарят ще създадат настроение на масата и автоматично ще започнат да се ползват. Това са подаръци, които веднага влизат в употреба и носят по-дълго своята емоция.

Търсят се много и всички персонални подаръци като грамотите, които правим за най-добри родители, най-обичана сестра или комплект грамота с медал и купа. Това са много хубави подаръци, с които човек може да изрази своята обич.

Значи, хората са започнали да търсят по-нестандартни и щури неща?

– Да, определено тенденцията се е изместила към този вид подаръци. Ние преди няколко години продавахме много парфюми, но от известно време вече изобщо не ги предлагаме, защото хората не ги търсят, явно им е писнало от тях.Те искат нещо ново и интересно.

Затова и ние постоянно търсим нови идеи и всичко, което ни хрумва е свързано с шантави, оригинални и дори светещи подаръци. Даже сега пускаме светещи лакове, светещи обеци, светещи гривни, гравиран смилянски боб и др.

Как ви хрумват непрестанно всички тези идеи?

– Някои неща ние си ги измисляме, но някои ги внасяме. Великият китайски народ и не само той разбира се са създали голяма част от щурите подаръци, които ние съответно подбираме много добре. Фирмите, които са производители на подаръци имат огромни каталози, а вече наша задача е да подберем пазара с нещо, което не е внасяно и не се познава. Подбираме топ 100 от каталога им като в него има избор из между 10 000 артикула. Така подбираме нещата, че почти нямаме стока, която да се застоява в склада.

Какви са най-новите ви предложения за коледни подаръци през тази година?

– Това са готварските престилки с формата на културист, на Снежанка, на дядо Коледа. Друг много актуален подарък е едно златно шампанско с истински златни частици, което докато се пие е много ефектно и придобива голяма празничност на обстановката. За тази година имаме много интересни сувенири с икони на Богородица и Исус Христос, които се търсят много.

Кой е идеалният коледен подарък според вас?

– Присъствието на хората и доброто отношение към близките.

Какво ще посъветвате тези, които все още не са купили подаръци за близките си и се чудят, какво да им вземат?

– Аз знам, че всеки оставя това за последния момент, затова ако не им остане време най-топлият подарък е тяхното присъствие в дома и да не закъсняват за сбирката със семейството. А като физически подарък най-добре е да се подари нещо, което ще послужи за масата. Като например една коледна покривка, коледен венец, дори украсена елха, ако щете и дядо Коледа, който може да дойде и да изненада семейството с подаръци. Ние предлагаме и такива възможности.

Ако все още се чудите какъв подарък да изберете, може да разгледате интересните предложения в get.bg.

Водещи

Най-четени