Покорна ли е жената, която сипва ракията и прави салатата? 03.07 | 10:45

С Пам Велидис и Катрин Владимирова

От iNews.bg

"Ако една жена е наричана масово покорна, това не говори добре за нея", каза Пам Велидис пред водещата на Jenite.bg.

Но каква всъщност е ролята на жената във връзката? Дали трябва да е покорна? Трябва ли жената винаги да се съгласява с мъжа и да мълчи, дори когато той не е прав?

Според идеологията Red Pill, отговорът на последния въпрос е категорiчно "Да" - жената трябва да е покорна, да си стои вкъщи и да "шета", докато мъжът води кариерни битки и слага хляба да масата.

Но какво могат да кажат жените по този въпрос?

"Изумявам се, когато чуя, че покорството се слабост. За мен това е огромна дисциплина, търпение и самоконтрол. Ако жената умее да извади нуждите си без да влиза в битка и без да я наричат покорна е ок, но зависи и от архетипа", казва коучът Катрин Владимирова.

Като за начало, може би трябва да уточним, че всеки от нас разбира думата "покорна" по различен начин. За някои тя е еквивалентна дори на определението "робиня". Истината е, че двата пола влагат коренно противоположен смисъл в тази дума. 

Дали покорната жена е тази, която е дружелюбна и винаги усмихната или е онази, която сипва ракията, прави салатата и мълчи, докато Гошо гледа мача? А трябва ли изобщо жената да бъде покорна? Ето как разискахме тази тема с Пам Велидис и Катрин Владимирова. Гледайте във видеото по-долу:

 

Източник: Jenite.bg

Водещи

Най-четени