Полицай в нужда се познава... 09.03 | 11:36

Пътен полицай, една закъсала кола и софийско задръстване... идилията на трафика в столицата на България

От iNews.bg

В днешно време рядко се среща да очакваш и да получиш помощ, дори и когато закъсаш на пътя. Изнервеното ни ежедневие, големият трафик в столицата - задръствания, дупки по пътищата, допълнително усложнява и без това трудното движение в столицата.

Единственото, което може да очаква един шофьор, позволил си лукса да шофира из любимата ни София, са ругатни, свирене с клаксона и все такива приятни жестове на внимание и колегиалност на пътя.

Но явно има останали единици, които биха се притекли на помощ - дори и сред униформените. Това доказва снимката на Агенция "Булфото", която показва как пътен полицай помага на закъсал шофьор.

Така познатата гледка се разиграва в центъра на столицата, на кръстовището между булеварда "Васил Левски" и ул. "Гурко". След дълго чакане някой да се постави в положението му, закъсалият с колата си шофьор безпомощно стоял и чакал насред пътя, точно на светофара.

Обаче, всички бързат за работа, за среща, за... някъде и нямат време да бъдат за малко човеци. Дали заради професията си на полицай, дали, защото е пречел на движението по пътя и е създавал задръстване, този катаджия се е отзовал на молитвите на закъсалия шофьор. И услужливо е слязъл от топлата си кабинка и избутал Audi-то, за да не пречи на движението.

А на нас - шофьорите из софийските улици, не ни остава нищо друго, освен да се надяваме, че с времето ще променим манталитета си, ще станем европейци и на пътя и подобни гледки няма да са рядкост и повод на медийно отразяване.

 

Водещи

Най-четени