Половината от женския багаж е „за всеки случай“ 13.07 | 10:17

Дамите имат нужда да знаят, че са подготвени за непредвидена ситуация

От Олга Андреева

Пословично е неумението на дамите да поберат дрехите си за почивка или просто екскурзия в приличен по обем куфар.

Проучване, поставило си за цел да докаже или отхвърли дали действително има такава тенденция сред дамите, установи, че почти половината от багажа, опакован от една жена, не влиза в употреба, посочва newslite.tv.

За едноседмична почивка представителките на нежния пол имат нужда от 34 отделни дрехи, но въпреки това вземат със себе си 60, или с 26 повече, просто "за всеки случай".

Това могат да бъдат дебели чорапи и есенни обувки на морска почивка или бански и официална рокля за ваканция на хижа без басейн, но жената чувства, че трябва да бъде подготвена за всякаква непредвидена ситуация.

77% от анкетираните дами признават, че предпочитат да сложат повече дрехи, ако случайно се окаже, че не могат да вземат решение какво да облекат.

Затова не са учудващи резултатите, според които една средностатистическа жена ще сложи 19 горни дрехи в багажа (потници, тениски, блузи, т.н.), от които ще облече най-много 10 и също така ще намери място за 16 панталона и поли, от които ще върне обратно 8 необлечени.

Пет от общо девет аксесоара като шапка, очила и парео, също ще се върнат у дома, без да са сложени и един път. Без да са използвани ще бъдат прибрани поне няколко чифта бельо и задължително един чифт обувки.

Мъжете в същото време ще вземат едни панталонки и няколко тениски, много горди със своя компактен багаж, но, разбира се, ще се окаже, че са забравили да си сложат плажно масло, чадър за плажа, препарат против комари и болкоуспокояващо, които приятелката им предвидливо е пъхнала в багажа.

Водещи

Най-четени