Поп гони демони по Skype (ВИДЕО) 31.01 | 14:18

Съвременният екзорсизъм вече предлага и съвременни услуги

От Антония Михайлова

Вековната практика на екзорсизма се обновява благодарение на съвременните технологии. Така смята свещеник от САЩ, който се е научил да гони демони чрез Skype.

Проподобният Боб Ларсън се явява доста известна личност в град Скотсдейл, щата Аризона, тъй като за последните четири десетилетия той е провел над 20 000 екзорсистки обреда (процедури по прогонване на бесове).

С внедряването на съвременните технологии в живота свещеникът внесъл в практиката на екзорсизма нов начин за прогонване на нечистите сили, които се заключават в използването на Skype.

Както отбелязва The Huffington Post, 60-минутен Skype-екзорсизъм на стойност 295 долара не подлежи на данъчно облагане, тъй като се смята за дарение за International Missions Program.

"Тънките" тарифи в Skype позволяват на преподобния Боб да си общува с обладани хора от цял свят. Свещеникът дава за пример случай с норвежец на име Дейвид, в чието тяло се били "вселили" цели четири демона.

Според църковния служител често му се случвало да се сблъсква с непредсказуеми реакции на "клиентите" си – като видели кръст, едни от тях започвали да цвърчат, а други – да се заливат от маниакален кикот.

Забележително е, че преподобният отец се явява автор и на многобройни видеа в YouTube, сред които има и такова, в което той обяснява, че е способен да прогонва "гей демони".

Някои скептици смятат изявите на отчето със спасяването на души като шоу, но Боб се взема на сериозно.

"Това е реално – твърди той. – Няма никакви основания и причини да се смятат моите действия за режисирани и театрални. Недоумявам защо никой друг не го прави!"

Други религиозни дейци обаче са решени да пресекат бъдещите изяви на Skype-екзорсизма.

Директорът на Международната католическа асоциация на екзорсистите (International Catholic Association of Exorcists) – организацията, която обучава нови екзорсисти, твърди, че обредът по прогонване на духове не може да бъде осъществен по интернет.

"Ако човек наистина е обладан, то демонът в него няма да му позволи да седи пред екрана на компютъра – обяснява преподобният Исаак Крамър. – По-скоро той ще започне да чупи всичко наоколо, включително и компютъра."

Водещи

Най-четени