Поредна ненормална кражба - този път на 10 т чесън 28.06 | 14:35

Румънци са натъпкали три микробуса с огромното количество чесън

От Елена Кирилова

Австрийската полиция определено нямала нужда от специално обучени кучета, които да надушат престъпниците при един от последните сериозни случаи. Причината - този път не са откраднати нито бижута, нито някоя скъпа картина, а цели 9,5 тона чесън.

Австрийската информационна агенция обяви, че на 27 юни полицията е спряла три препълнени микробуса, които се опитвали да влязат в Унгария от Австрия. По-интересното е, че когато микробусите били отворени, вътре открили опаковани почти десетте тона чесън.

Оказало се, че чесънът е откраднат, в следствие от което крадците попаднали в ареста, а след разпит, към тях били предявени и официални обвинения за нелегално транспортиране на храна, съобщава AP. 

По данни на местната полиция чесънът е взет от Испания, а стойността му възлиза на 30 хил. евро. Крадците са румънски граждани, но според австрийското законодателство, имената им не се споменават публично.

Полицаите пък разкриват, че бързо разбрали какво се крие в микробусите, тъй като острата миризма се разнасяла на километри.

Водещи

Най-четени