Посъветваха американските чиновници да спрат с мъфините 21.09 | 10:58

Оказва се, че в министерство на правосъдието си купуват с държавни пари кексчета за по 16 долара

От Олга Андреева

На фона на усилията на американското правителство да смали раздутия федерален дефицит, се оказа, че в министерството на правосъдието се гощават с кексчета за по 16 долара и кафе по 8 долара.

Одит, цитиран от Ройтерс, разкри, че на юридическа конференция на 16 август 2009 г. във Вашингтон правосъдното министерство похарчило по 16 долара за всяко от 250-те кексчета, поднесени в рамките на срещата.

За конференции през фискалните 2008 и 2009 г. ведомството е похарчило 121 млн. долара, които надвишават собствените му лимити за разходи и изглеждали екстравагантни и разточителни, гласи докладът, който направил ревизия на 10 конференции от този период, допълва БТА.

Луксозните мъфини, както и бисквити и браунис по 10 долара, били поръчвани от Capital Hilton hotel на няколко преки от Белия дом. Освен това министерството дало по 32 долара на човек за закуски – Cracker Jack, пуканки, марсчета и кафета по 8,24 долара чашката и освен това похарчило почти 600 000 долара за услуги за планиране на събития за пет конференции.

Докладът приключва с предложение към чиновниците да започнат със спестяване на мъфините по 16 долара и бисквитките по 10 долара.

Водещи

Най-четени