Похитители съжалиха заложница, дадоха ѝ пари 30.08 | 20:21

Семейството на момичето нямало с какво да заплати откупа

От Антония Михайлова

Двама похитители от Китай преди дни пуснали своята заложница да си иде с мир, като дори й дали 500 юана, съобщава Shanghai Daily.

Похитителите наели автомобил, снабдили се с маски и с необходимите инструменти, за което похарчили 10 000 юана (или 1634 долара).

И всичко това само за да се убедят, че не могат дори да си върнат парите – семейството на похитеното момиче просто нямало пари и нямало откъде да ги вземе.

Първоначално Лю и Кси планирали да искат от родителите на момичето поне 1 млн. юана, но след дълги задушевни разговори с жертвата престъпниците не само осъзнали, че нямат шанс дори да вземат мизерен откуп, но и се разтопили от съчувствие към детето.

Нещата приключили с това, че похитителите дали на заложницата си 500 юана и я пуснали да си ходи по живо, по здраво. Много скептици смятат, че тук не става въпрос за внезапно събудилата се съвест на престъпниците, колкото до активните действия на полицията.

Все пак заради справедливостта си струва да се отбележи, че всички източници твърдят, че двамата се държали много добре с момичето. Съдът дал на двамата похитители по четири и пет години лишаване от свобода.

Водещи

Най-четени