Пощата ще спасява бракове в Китай 11.10 | 09:54

Китайски двойки ще си изпращат в първите брачни години предварително написани любовни писма

От Олга Андреева

Китайските пощенски власти измислиха особен начин да намалят разводите в страната - създадоха пощенска услуга в борба с критичните седем години брак.

За да запазят отношенията си живи, току-що сключилите брак двойки в Пекин биват насърчавани да изпратят на партньора си любовни писма с "отложен старт" - тоест да ги напишат сега, а те да бъдат изпращани от пощата на определен интервал през критичните първи седем години брачен живот.

Явно надеждата е написаните в началото на брака любовни писма да поберат силната емоция и страст, която да топли двойката, когато навлезе във фазата на рутината и ежедневните караници.

Специалните пликове, съдържащи картичка, на която може да бъде написано лично послание, вече се продават в Пекин от началото на септември. Подобен пакет ще получават отсега нататък и всички младоженци при сключването на граждански брак.

"Надяваме се, че любовните писма могат да спасят някои бракове в бъдеще", заяви пощенски служител пред в. Global Times.

Въпреки това идеята попадна под прицела и на множество критики, като жител на Пекин отбеляза пред в. China Daily: "Ще бъде повече от депресиращо, ако получа любовно писмо от преди седем години, а съм загубил обичания човек".

Процентът на разводите в Пекин се е увеличил от 11 500 през 2004 г. до над 21 000 миналата година, сочат данни на правителството.

Водещи

Най-четени