Пощенска картичка пристига с 95 г. закъснение на грешен адрес 23.02 | 14:07

Важно послание от войник до сестра му остава непредадено

От Олга Андреева

Пощенска картичка от Първата световна война най-накрая е пристигнала и то на грешния адрес, съобщи британският сайт Orange News.

19-годишният през 1916 г. британски войник Алфред Артур изпраща на сестра си Елън картичка от лагера си в Ню Хевън, Източен Съсекс, ден преди да бъде изпратен във Франция.

Посланието на картичката гласи: "Скъпа Нел, пращам ти пощенска картичка, за да знаеш, че не съм те забравил и да видиш къде ни разпределят следващата седмица. Горкия аз, ще ми трябва твоето съчувствие. Драсни някой ред. Брат ти, Алфред."

Въпреки това, пощенска картичка не достига местоназначението си, Алфред умира две години по-късно на отбранителната линия "Хинденбург", а сестра му - през 1964 г.

Всъщност, когато картичката най-накрая е доставена, с 95 години закъснение, тя е поставена през вратата на къщата срещу действителния адрес в Норич, където живее Лорън Блийч.

61-годишният мъж твърди, че картичката е пристигнала с останалата поща. "Не можехме да повярваме, че на кралската поща й е отнело 95 години да я достави и то до грешен получател.

С помощта на местен генеалог Лорън е успял да стигне до далечни роднини на Алфред, Брайън Бъкстон и Анджела Финч, и да им връчи пощенската картичка.

68-годишният Брайън от Норич заяви: "Невероятно е и в същото време е много тъжно, че е загинал трагично и, че не е знаел, че сестра му не е получила картичката". 

Водещи

Най-четени